A boldog házasság 4 esszenciális összetevője

A jó házasságért sokat kell dolgozni. Sok kapcsolatot megvisel, amikor gyermek születik a családba, pedig talán ekkor a legfontosabb, hogy a szülők összetartsanak, és a legjobbat hozzák ki egymásból. A gyermek még akkor is megérzi a feszültséget a szülei között, ha egyébként nem előtte zajlik a veszekedés, ha a szülők nem a közvetlen környezetében vitáznak. A szülők már nem pusztán önmaguk és a párjuk, hanem a gyermekeik boldogságáért is felelősek. Nagyon fontos, hogy a gyermek harmonikus családban nevelkedjen, hiszen ez az alapja annak, hogy belőle is egy kiegyensúlyozott és boldog felnőtt váljon. Az alábbiakban arról a 4 összetevőről olvashat a kedves olvasó, amelyek alapvetőek a boldog házasság és család fenntartásához.
A boldog házasság 4 esszenciális összetevője

1. Ne szólítsák egymást apának és anyának

Sok házasság azért is megy tönkre, mert a házasságban már nem nőként és férfiként tekintenek egymásra a felek, hanem apaként és anyaként néznek egymásra és a legtöbb esetben így is szólítják egymást. Ez viszont meg is ölheti a házaspárok közötti intimitást, hiszen egy jó házassághoz, a szexuális élet is hozzátartozik. A gyermek születése után ez még szorosabb köteléket alakíthat ki a párok között, ha viszont megszűnik a szexuális élet, úgy a házasságnak is könnyen vége szakadhat.

2. Nem kell mindent komolyan venni

Igen, mindenki életében vannak gondok, vannak nehézségek, de nem lehet úgy egy egész életet leélni, hogy soha nem mosolygunk, soha nem mókázunk. A humornak kitüntetett szerepe van a jó házasság fenntartásában és a házasfelek között még erősebb lehet az összetartozás érzése, amennyiben sok dolgot humorral kezelnek, humorral oldanak meg.

Családi magazin cikk közepi banner

3. A mély beszélgetések

A gyermek születését követően bizonyára kevés ideje lesz a szülőknek, hogy egymással is foglalkozzanak, azonban szakítani kell időt a mélyebb beszélgetésekre, és a meghitt együttlétekre, hiszen a problémákat csak úgy lehet megbeszélni és megoldani, ha beszélünk azokról. A szülővé válás egy kemény munka, de soha nem mehet a házasság rovására. Mindenképpen arra kell törekedni, hogy az egyensúly megmaradjon, és ne billenjen vagy az egyik, vagy a másik oldalra.

4. Némi külön töltött idő

Nyilván, itt nem arról van szó, hogy az egyik fél napokra, vagy hetekre elmegy nyaralni, míg a másik fél viszi a vállán az összes terhet. Azonban minden szülőnek szüksége van úgynevezett én-időkre, amikor csakis saját magával foglalkozhat. Ezek a pillanatok annyi energiát képesek biztosítani, amelyből egy ideig aztán lehet táplálkozni, hiszen nagyon jót tesz nem csak a léleknek, hanem a házasságnak is.

Kapcsolódó cikkek

A boldog házasság 4 esszenciális összetevője

A boldog házasság 4 esszenciális összetevője

A boldog házasságnak kitüntetett szerepe van a gyermek testi, lelki és szellemi fejlődése szempontjából. A szóülőknek nem pusztán apaként és anyaként kell önmagukra és a párjukra gondolni. Fontos, hogy a férj és feleség szerep is fennmaradjon, hiszen ez i

Esküvői jókívánságok: készülj fel előre!

Esküvői jókívánságok: készülj fel előre!

Az esküvői jókívánságok az esemény szerves részét képezik. A szóban kifejezetteken túl azonban többféle módja is van annak, hogy kifejezhettük örömünket és támogatásunkat a pár irányába.

4 mód, hogy örüljünk annak, hogy szülők lehetünk

4 mód, hogy örüljünk annak, hogy szülők lehetünk

Szülőnek lenni nem könnyű, még akkor sem, ha sokszor erőnkön felül teljesítünk. Szuperanyu és szuperanyu nem létezik, így jobban is tesszük, ha nem törekszünk erre.