Így hozd vissza a tüzet a kapcsolatodba!

A kapcsolatunk kezdetén mindent csodásnak élünk meg. Olyan erős, impulzív érzések kerítenek minket hatalmába, hogy nemcsak a másik hibáit nem vesszük észre, hanem mi is teljesen kivetkőzünk önmagunkból.
Így hozd vissza a tüzet a kapcsolatodba!

Így hozd vissza a tüzet a kapcsolatodba!

A kapcsolatunk kezdetén mindent csodásnak élünk meg. Olyan erős, impulzív érzések kerítenek minket hatalmába, hogy nemcsak a másik hibáit nem vesszük észre, hanem mi is teljesen kivetkőzünk önmagunkból. Minden kapcsolat elején úgy érezzük, hogy ilyen jó még soha nem volt. Ám, egy idő elteltével ez a lelkesedés és szenvedély bizony gyorsan lankadni tud. Egyszer csak unalmas, megszokott és robotszerű lesz minden. Ez pedig elsősorban a szexuális együttlétekre szokott kihatni. Már nem kívánjuk annyira a párunkat és ő sem igyekszik azt a bizonyos tüzet fenntartani. Ez ugyan nem törvényszerű, de az esetek túlnyomó többségére igaz. Sajnos több kutatás is bebizonyította, hogy a heti több alkalmat, a havi egy, vagy még kevesebb együttlét váltja fel, amely kihat az intimitásra, a libidóra és a lelkiállapotunkra is.

De akkor mégis mit lehet tenni? Van egyáltalán megoldás? Természetesen mint mindenre erre is vannak jól bevált praktikák és trükkök, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy egy kapcsolat életben tartásához mindig két ember kell. Így hiába teszünk meg mindent, ha a másik csak félgőzzel vagy annyira sem ad bele. Ettől függetlenül érdemes a következő tanácsokat megfogadni és a párunkat is rávezetni.

Szexkommunikáció

Azok a párok, akik elégedetlenek a kapcsolatukban, a legtöbbször nem beszélgetnek egymással. A kommunikáció eltűnése pedig az egymás iránti szexuális érdeklődésre is kihat. Az évek alatt mindkét félnek más lesz az igénye akár az alkalmak, akár a minőséget tekintve. A beszélgetések hiányában ezeket elfelejtik vagy nem is akarják megosztani egymással, ezért sem olyan meglepő, hogy a párkapcsolatok többsége néhány év alatt kiég. Merjünk szembenézni a problémákkal és úgy beszélni a párunkkal mint a kapcsolat elején. Mondjuk el mit érzünk kevésnek, mi az, ami hiányzik és mire vágyunk. A szavak gyorsan utat tudnak törni a tetteknek.

Egy kis játék

A tüzet elsősorban a kölcsönös érdeklődéssel lehet fenntartani. Az évek alatt érdemes kipróbálni olyan apróságoknak tűnő dolgokat, mint a beöltözés vagy a szerepjátékok. Ezekkel igazi színt tudunk vinni a szürke, megszokott hétköznapokba, amelyeknek köszönhetően pillanatok alatt új alapokra helyeződik a kapcsolatunk. Merjünk kipróbálni olyan helyszíneket, fantáziákat, amelyeket eddig még nem, vagy csak nem mertünk. Kérdezzük meg a kedvesünktől, hogy neki van-e olyan vágya, amelyet már rég ki szeretett volna próbálni, mert most itt az alkalom. Sosem késő új dolgokat csinálni.

Egymásra hangolódva

Az évek alatt sokan ugyanolyan dolognak tekintik a szexet, mint az evést vagy az ivást. Elfelejtik élvezni és átadni magukat neki. Szex után figyeljünk arra, hogy ne ugorjunk ki rögtön az ágyból zuhanyozni. Mindig legyen negyed óránk összebújni, nevetgélni. Ez a néhány percnyi intimitás is segít a szenvedély és a szerelem megtartásában.

Természetes vágyfokozók

Ha esetleg rögtön a tettek mezejére lépnénk, akkor adjunk esélyt olyan termékeknek, mint a természetes összetevőket tartalmazó és növényi alapú vitaminok és teák, amelyeket szerencsére már cukorbetegek is kipróbálhatnak. Sőt, amellett, hogy természetesen növelhetik az energiaszintet és a libidót, a férfiak egészségének megőrzésében is nagy szerepet játszhatnak.

Ne stresszelj! Relaxálj!

A munkahelyi és az otthoni stressz gyakran kikezdi az ember idegrendszerét, amely egyértelműen a párkapcsolatunkra hat ki legelőször. Ha nem is minden nap, de szakítsunk időt a közös feltöltődésre. Akár egy forró fürdővel, akár egy közös vacsora főzésével. A lényeg, hogy mindketten úgy érezzétek, hogy azokban a percekben csak ti ketten vagytok, semmi más.

Sajnos a szerelem előbb utóbb mindig elmúlik vagy átalakul, de nem mindegy hogyan és milyen formában. Ne várjunk addig, amíg teljesen elhidegülünk a párunktól. Figyeljünk oda rá és arra, hogy ne felejtsünk el beszélgetni vele. A kommunikáció és a kölcsönös figyelem, ugyanis elképesztően megkönnyítheti a dolgunkat a későbbiekben.

☆☆☆☆☆

Kapcsolódó cikkek

A gyermek issza meg a levét - Válás és gyermeknevelés – a szülők nem megfelelő viselkedésének.

Válás és gyermeknevelés

A válás mindenkinek rossz. A szülőknek és a gyermeknek egyaránt. A szülők, válás utáni viselkedése éppen ezért nagyon meghatározó a gyermek érzelmi fejlődése szempontjából. Ezért nagyon lényeges, hogy a szülők próbáljanak a gyermek érdekében minél hamarab

5 ok, hogy a verés nem megoldás

5 ok, hogy a verés nem megoldás

Az erőszak soha, semmilyen körülmények között nem lehet megoldás. A kisgyermekben olyan mély sebet ejt a fizikai bántalmazás, amely a lelkét is megnyomorítja. A verést egész egyszerűen ki kellene törölni minden szülő eszköztárából.

A szülő indítja el az életbe a gyermekét - 5 dolog, amit a szülőnek az életről meg kell tanítania a gyermekének-, így neki is kell megtanítani sok mindenre.

5 dolog, amit a szülőnek az életről meg kell tanítania a gyermekének

A szülő felelőssége, hogy mi mindent tanít meg a gyermekének, hiszen a szülő feladata nem más, mint hogy felkészítse a gyermekét az életére. Mire taníthatja meg egy szülő a gyermekét? Mutatunk néhány dolgot!