6 tipp, hogy gyermeked megszeresse az angolt

A szülők általában nagyon fontosnak tartják a nyelvtanulást már kisgyermekkorban. Mindez érthető, hiszen megfelelő alapokkal és motivációval sokkal könnyebb lesz később eredményeket elérni például az angolban. Persze nem mindegy, hogy a kicsik élvezik-e a gyakorlást, vagy kényszernek fogják fel. 6 tippünkből megtudhatod, mit tehetsz a siker érdekében!
6 tipp, hogy gyermeked megszeresse az angolt

1. Keress egy kiváló foglalkozást!

Ha valóban támogatod csemetéd fejlődését, akkor gyerekbarát tanulási lehetőséget keresel számára. Ilyenek azok a helyek, ahol a játékon vagy a hangsúly. A kicsi ne is érezze, hogy tanulási környezetben van! A lényeg, hogy jól szórakozzon, hiszen így pozitív érzelmeket társít majd a foglalkozáshoz.

2. Hallgassatok mondókákat!

A rímek és mondókák dallamosak, fülbemászók, ezért idegen nyelven is élvezetesek. Már kezdettől fogva hallgathattok néhány idegen nyelvű verziót a kicsivel, így fokozatosan szokik hozzá a kiejtéshez.

3. Vásárolj foglalkoztatókat!

A kicsik szeretik a kihívásokat, a feladványokat, s nemcsak magyarul képesek őket megoldani. Igazán kötetlen angol nyelvtanulás biztosítható néhány egyszerű foglalkoztató füzet vásárlásával. Így a csemete önszántából oldja ezeket a feladatokat, s nem érzi kényszernek.

4. Nézzetek eredetiben filmeket!

Nem muszáj minden rajzfilmet magyarul nézni. Ezeknek a cselekménye könnyen érthető, így megteheted, hogy angolul kapcsolod be őket a csemetéknek. Hidd el, a lényeget érteni fogják.

A családi filmezés témája is lehet olykor-olykor egy idegen nyelvű film feliratos változata. Főleg olvasni tudó gyerekeknél válik be mindez, hiszen így valamennyire már a feliratot is követik.

5. Mutass példát!

Amennyiben Te is beszélsz valamennyire, akkor jó, ha a kicsi látja, hogy olvasol, gyakorolsz és folyamatosan képzed magad. Így ő is motivált lesz fejlődni.

6. Ne stresszelj rá!

Van olyan, hogy minden próbálkozás ellenére nem látod a gyermeken, hogy élvezné a tanulást. Fontos a türelem. Adj időt neki, hiszen nem érdekelheti mindig az, amit Te szeretnél! Lehet, hogy évek múlva érik be az erőfeszítésed.

Összefoglalva: Minden szülő álma, hogy gyermeke örömét lelje az angolban. Nem mindegy, hogy kicsi korban milyen eszközökkel ismertetjük meg vele ezt az új világot. A cikkben 6 tippet mutattunk be, melyek talán segíthetnek.

Kapcsolódó cikkek

6 tipp, hogy gyermeked megszeresse az angolt

6 tipp, hogy gyermeked megszeresse az angolt

Szeretnéd, ha gyermeked megismerné a kötetlen angoltanulást és megszeretné a nyelvet? 6 tippünkben leírjuk, hogyan segítheted ebben. Kattints!