Négy játék, amivel az egész család kikapcsolódhat

Melyik család ne szeretne közösen játszani egy nagyot? Legyen szó a kisebb korosztály összegyűjtéséről, nagyobb gyermekekről, esetleg tinikről, pár társas és egyéb játék segítségével bármelyik család könnyedén kikapcsolódhat. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár olyan változatot, amely még jól jöhet egy borús napon.
Négy játék, amivel az egész család kikapcsolódhat

Dolls World babák

A kiváló minőségű Dolls World babákat főleg kislányok számára találták ki, de a jatékbabákból létezik hordozós változat, illetve magyarul beszélő verzió is. Amennyiben egy pár éves kislányunk van, akihez vendégek, gyermek rokonok érkeznek, nyugodtan előkaphatjuk ezeket a gyártmányokat. A kínálatban találhatunk író, nevető, altatható, de még éneklő játékokat is, tehát a választék hatalmas. A Dolls World babák webáruházból is beszerezhetőek, így még kimozdulni sem szükséges, hogy beszerezzünk egyet meglepetést gyanánt.

Társasjáték, logikai játék

A társasjátékok nagy része kooperatív és készségfejlesztő, amellyel 3 éves kortól egészen 99 éves korig nyugodtan játszhatunk. Manapság már számos változatban kaphatóak papírból, műanyagból készült termékeke, amelyeket a kisebb és a nagyobb gyártók előszeretettel piacra dobnak valamilyen megújult formában. Legyen szó Ravensburger társasjátékról, Clementoni, esetleg Piatnik verzióról, a változatok egy része filmes licenccel készül. Így vehetünk a család számára Bogyó és Babóca, Harry Potter, vagy akár Star Wars, illetve Jégvarázsos foglalkoztatót is egyaránt.

Retro játékok

A retro társasjátékok nagy előnye, hogy ezekkel biztosan megmozdíthatjuk a szülőket, esetleg nagyszülőket is. Ott van például a Gazdálkodj okosan forintos és eurós verziója, az Élve fogd el társas, illetve a Szellem kastély is. Ki ne ismerné ezeket a régi típusú táblákat? Ezek többségénél valamelyest lassan a játékmenet, illetve a szabályok sem túl bonyolultak, mégis remek kikapcsolódási lehetőséget nyújthatnak egy balatoni nyaralás, esetleg egy kempingezés során.

Kártyajátékok

A kártyák évszázadok óta népszerű játékok, amelyet nemcsak gyermekek, hanem felnőttek is előszeretettel használnak kikapcsolódás gyanánt. Nem véletlen, hogy minden családban ott a helyet egy-egy minőségi és ismert darabnak. Szóba jöhet a Góóól!, a Kincsesláda, a Römi, az Uno és termesztesen ne feledkezzünk meg se a magyar, se pedig a franciakártyáról. Utóbbi kettőt többféle módon, több korosztály is fel tud használni.

Összegezve

Nincs olyan család, ahol nem lenne szükség néha egy jó társasra, kártyajátékra, esetleg valamilyen egyszerűbb darabra. Ha a rokonság fiatalabb korosztálya gyűlik össze, akkor szerezzünk be egyet a Dolls World babák webáruházából, így bármikor lefoglalhatjuk őket rövidebb vagy hosszabb időre. A nagyobbak pedig előkaphatnak egy retro társast, esetleg egy Góóól! vagy éppen egy Uno kártyát. Nem is kell ennél több a családi kikapcsolódáshoz!

Kapcsolódó cikkek

A szülőknek a gyermek érzelmeit is táplálniuk szükséges - családot összetartó szabadidős tevékenységek- ezt segítik a közös, családi programok.

Családot összetartó szabadidős tevékenységek

A családi programok, élmények gazdagítják a gyermek érzelemvilágát. Segítünk, hogy milyen családi programok segíthetik a gyermek fejlődését.

A gyerek is lehet függő - A számítógép függőség 5 figyelmeztető jele- a szülőnek ezt észre kell vennie.

A számítógép függőség 5 figyelmeztető jele

A gyerekek is lehetnek függők. A mai világban legfőképpen a számítógép függőség jellemző rájuk. Nekünk, szülőknek kell észrevennünk a jeleket és nekünk is kell segítő kezet nyújtani.

A családi összetartás fontos - 7 mód a családi összetartás javítására- egységgé kovácsolja a családot.

7 mód a családi összetartás javítására

A családi összetartás nagyon lényeges, hiszen sok gondon és problémán átsegíthet bennünket. Hogyan javíthatunk a családi összetartáson? Mutatjuk!