Ötletek kis fürdőszobák berendezéséhez

A kis helyiségek berendezése soha sem egyszerű feladat, hiszen viszonylag sok bútor és használati tárgy elhelyezését kell megoldanunk úgy, hogy közben az adott szoba, rendezett hatást keltsen és kellemes legyen használni, nincs ez másképp a kis fürdőszobák esetében sem.
Ötletek kis fürdőszobák berendezéséhez

A fürdőszobában minimum egy mosdókagyló és zuhanyzó vagy fürdőkád helyet kap, de gyakran mosókonyha hiányában a mosógép is itt foglalja a helyet. A törölközők, szépségápolási termékek és tisztálkodási szerek tárolását a maradék helyen kell megoldanunk, ami nem könnyű feladat.

Szerencsére számos olyan megoldás létezik, amelyek segítenek, hogy maximális kihasználjuk a teret, valamint nagyobbnak láttassuk a fürdőszobát a valós méreténél. A továbbiak ezeket a megoldásokat mutatják a Stilusneked.hu női magazin szerkesztői.

Az üzletekben bőséges a kínálat szaniterekből és fürdőszoba bútorokból, érdemes a lehető legkisebb méretűeket választani. Nagyítják a teret a falra szerelhető lebegő bútorok is, amelyek ráadásul nagyon modern hatást is keltenek.

Nem mindegy az sem, milyen alakú szanitereket választunk. A kerekded formák amellett, hogy barátságos, otthonos hatásúak, kevesebb helyet foglalnak el, mint szögletes alakú társaik. A kád és zuhanyzó esetében részesítsük előnyben a sarok megoldásokat!

A tárolást zárt szekrényekkel, valamint nyitott polcokkal oldjuk meg, utóbbiakon dekoratív tároló dobozokban kapjanak helyet a dolgaink. Ha így oldjuk meg a tárolást, sokkal kevésbé hat zsúfoltnak a fürdőszoba, mintha minden elől van, illetve, ha csak zárt szekrényeket használunk.

A fürdőszoba tervezése során, gyakran merül fel igényként, hogy sokan szeretnének egyszerre kádat és zuhanyfülkét is, ez azonban egy kis fürdőszobában nem oldható meg, ebben az esetben az átlátszó kádparaván jó megoldást jelent.

Nagyon sokan kedvelik a fürdőszobában a kiegészítőket, például a szobanövényeket. Ha mindenáron ragaszkodunk hozzájuk, mindenképp kistermetű szobanövényeket válasszunk a fürdőbe, a nagytermetű, nagylevelű növényeket felejtsük el.

A fürdőszoba nagyságán bár változtatni nem tudunk, néhány apró trükkel elérhetjük, hogy nagyobbnak tűnjön. Ilyen trükk például a fehér szín vagy a világos pasztell árnyalatok használata. Érdemes egy színt választanunk és ennek az árnyalataival játszani a fürdőszobában.

A bőséges fény, melyet spot lámpákkal és tükörvilágítással oldhatunk meg a legegyszerűbben, szintén segítenek növelni a teret. Az üveg használata szintén nagyobbnak láttatja a helyiséget.

A megfelelő burkolattal szintén sokat tudunk csalni, a nagyobb csempék fugája, nem nyomja össze úgy a teret, mint a pici csempék négyzetrács szerű fugái.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos ötletet adnunk a kis fürdőszoba berendezéséhez. További lakberendezési tanácsokat a Stilusneked.hu női magazinban olvashatsz!

Kapcsolódó cikkek

A gyerekek könnyen megszeretik a zöldséget - 4 tipp, hogy a gyermek megszeresse a zöldségeket – ha egészen kicsi koruktól tartalmazza azokat az étrendje.

4 tipp, hogy a gyermek megszeresse a zöldségeket

A gyerekek gyakran csak fanyalogva tologatják a tányérjukon a zöldségeket, pedig a zöldségek olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek szükségesek a gyermek fejlődéséhez. Mégis, hogyan szerettessük meg a gyermekkel ezeket a táplálékokat? A cikkből kiderüln

Nehéz döntés - Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll-, de ha a gyermekünk érett rá, miért ne lephetnénk meg egy háziállattal?

Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll

A gyerekek sok esetben könyörögnek a szülőknek valamilyen háziállatért. Annak, hogy a gyermek felkészült egy háziállat fogadására és gondozására, számtalan jele lehet. Mutatjuk is, melyek ezek!

A nevetés ereje. 14 mód, hogyan nevessünk együtt a gyermekünkkel

A nevetés ereje. 14 mód, hogyan nevessünk együtt a gyermekünkkel

A nevetésnek fontos szerepe van az egészség megőrzésében. Miért ne nevethetnénk minél többet a gyermekünkkel? A jókedv, biztonságot is nyújt a gyermeknek. Mutatunk néhány ötletet a jókedv megteremtésére.