A békés, nyugodt otthon megteremtése

A gyerekeknek nagyon jó érzés egy olyan otthonba hazatérni, ahol rend és béke uralkodik. Nem csak a tisztasággal és a helyes szülői viselkedéssel teremthetjük meg a béke szigetét, hanem más eszközökkel, amelyek elősegítik, hogy az otthonunk kellemes és nem utolsósorban hangulatos is legyen.
A békés, nyugodt otthon megteremtése

Derűs színek

A lakás hangulatát a színek is nagyban meghatározzák. Jó érzés egy olyan lakásba belépni, ahol nem a komor színek uralkodnak. A nappali is kaphat valamilyen extravagáns színt, nem feltétlenül kell mindig egyszerű, pasztellszínekben gondolkodni. A színek kiválasztásakor, akár még családi kupaktanácsot is lehet tartani. A színek meghatározzák a hangulatunkat, ezért nem mindegy, hogy a falak és a kiegészítők, milyen színben pompáznak.

A kiegészítők

A lakás van értünk, és nem fordítva. A gyerekes családokban nem szabad drága bútorokat vásárolni, hiszen a gyerekek, óvatlanok és gyakran kiborítanak ezt-azt, de egyéb balesetek is megeshetnek, míg kicsik és nem tudnak vigyázni. Elsősorban a kényelemre kell törekedni, hiszen jól tud esni egy-egy fárasztó nap után elnyúlni a kényelmes, puha kanapén, vagy a hintaszékben elmélkedni.

A család legyen a középpontban

A lakás hangulatát egy hatalmas családi fotóalbummal is tudjuk fokozni. A nappaliban egy teljes falat is elfoglalhatnak a családi fotók, vagy a kirándulásokon, nyaralásokon szerzett ereklyék. A fal előtt néhanapján el lehet a múlton merengeni és a család együtt is felelevenítheti a közös élményeket és emlékeket, amelyek még a családtagok közötti érzelmi köteléket is szorosabbra fűzik.

Fények, hangulatok, nevetések

Ki szeret egy olyan lakásban létezni, ahol mindig félhomály uralkodik? Nyáron is sokkal jobb a kedvünk, köszönhető ez a csodás napsütésnek. A megfelelő világítással kellemes hangulatot teremthetünk. Csak ki kell próbálni, hogy a jobb világítás mennyire más hangulatot ad a lakásnak és ez által a mi kedvünk is jobb lesz, mintha egy sötétebb lakásban kuksolnánk.

Családi magazin cikk közepi banner

A rend tényleg mindennek a lelke

Nem a patyolattisztaság és nem a katonás rend a lényeg, hanem egy alapvető rend és tisztaság. Mint ahogyan a vasszigor sem ér semmit a gyermeknevelésben, úgy az élére állított tárgyaktól sem leszünk boldogabbak. Viszont a rendetlenség sem megoldás, hiszen ez még bennünk is káoszt teremt. Valahol az arany középutat kell megtalálni, és ezért a család minden egyes tagjának is tennie kell ennek eléréséért valamit.

Növényt a lakásba

Sokkal barátságosabb egy olyan otthon, amely tele van cserepes virágokkal. A virágok megtörik a lakás egyhangúságát és színt visznek az életünkbe. Léteznek úgynevezett légtisztító szobanövények, amelyek valóban tisztítják a szoba levegőjét, ami ránk, emberekre is pozitívan hat. Néhány légtisztító szobanövény: vitorlavirág, filodendron, anyósnyelv, fikusz, páfrány és zöldike.

Egyensúlyteremtés feng shuival

A feng shui segítségével, sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetünk, hiszen segítséget nyújt abban, hogy melyik helyiségben, milyen bútorokkal töltsük ki a teret és azok a bútorok hová is kerüljenek, illetve még a színekkel és az egyéb kiegészítőkkel kapcsolatban is hasznos tanácsokat kaphatunk, már ha a feng shui elveit szeretnénk alkalmazni a lakásunk berendezése során.

Kapcsolódó cikkek

Az olvasás ösztönzése - A szülő és a gyermek közös olvasása megerősíti a köztük lévő szeretetköteléket

Az olvasás ösztönzése

A gyerek csak akkor fogja szeretni a könyveket, az olvasást, ha otthon azt látja, hogy a szülei is hódolnak ennek a szenvedélynek. A gyerekeknek már egészen kicsi koruktól is olvashatunk, hiszen csak így ültethetjük el benne az olvasás szeretetét. Mutatju

A nevetés ereje. 14 mód, hogyan nevessünk együtt a gyermekünkkel

A nevetés ereje. 14 mód, hogyan nevessünk együtt a gyermekünkkel

A nevetésnek fontos szerepe van az egészség megőrzésében. Miért ne nevethetnénk minél többet a gyermekünkkel? A jókedv, biztonságot is nyújt a gyermeknek. Mutatunk néhány ötletet a jókedv megteremtésére.

2 könnyen termeszthető zöldség, amivel elkezdheted a kertészkedést!

2 könnyen termeszthető zöldség, amivel elkezdheted a kertészkedést!

A galambbegy saláta és a csicsóka is népszerű manapság.