Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll

A gyerekek gyakran könyörögnek a szülőknek valamilyen háziállatért – a legtöbben egy kiskutyáért -, de a legtöbb esetben ez csak egy fellángolás, hiszen a gyermek még nincs arra felkészülve, hogy felelősséget vállaljon egy kutyusért, vagy egy cicusért. Azonban eljön az idő, amikor a gyermek mindennap felhozza a dolgot és minden egyes nap bizonyítja nekünk, hogy igenis készen áll az új családtag fogadására és gondozására. Milyen jelekből tudhatjuk, hogy itt az ideje meglátogatni egy menhelyet, ahol kiválaszthatjuk a család új tagját?
Nehéz döntés - Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll-, de ha a gyermekünk érett rá, miért ne lephetnénk meg egy háziállattal?

1. A gyermek képes beosztani az idejét

Egy háziállat rendszeres gondoskodást igényel. Amennyiben a gyermek már eléggé önálló és nem szenved időhiányban, azaz a saját dolgait is képes maximálisan és időben ellátni, akkor már elgondolkozhatunk azon, hogy meglepjük egy kutyussal.

2. A gyermek rendet tart maga körül

A kutyát gondozni kell, sétáltatni kell, foglalkozni kell vele. A kutyának is szüksége van a törődésre, a rendszeres etetésre, itatásra, fürdésre és sétáltatásra. Nem beszélve a rendszeres tanításáról és a játékról, amely elengedhetetlen feltétele a kutya boldogságának. Amennyiben a gyermekünk saját környezetében már rendet tud tartani, akkor bizonyára tisztában van a felelősségteljes állattartásról és kedve is lesz ahhoz, hogy törődjön a kis kedvencével.

Családi magazin cikk közepi banner

3. A gyermek szorgalmas és kötelességtudó

Ha a gyermek fáradtan is ráveszi magát a tanulásra, ha betegen is felhívja a kis barátját, hogy elkérje a leckét, akkor biztosak lehetünk benne, hogy él benne a kötelességtudat. Biztosak lehetünk benne, ha ilyen mentalitású gyermeket nevelünk, akkor a kutyának is jó helye lesz nálunk, mert a gyermeknek első dolga az lesz, ha felébred, hogy megetesse, vagy megsétáltassa a kutyust.

4. A gyerek alaposan felkészült

Ha a gyermek már több könyvet is elolvasott a kutyatartás témában, ha az internetet csak azért bújja órákig, hogy mindent megtudjon a kutyatartásról és gondozásról, akkor is biztosak lehetünk benne, hogy nem csak az elhatározás érett meg benne, hogy kutyát szeretne, de elegendő ismeretet is gyűjtött, hogy jó gazdija legyen a családba fogadott kutyusnak. A gyermek tudni fogja, hogy a kutyát nevelni szükséges. Ha már nagyon vágyik egy kis kedvencre, akkor bizonyára már azt is alaposan áttanulmányozta, hogy hogyan, és milyen módon fogja okítani az ebet, hogy az megfelelően viselkedjen, hogy szobatiszta legyen.

5. A gyerek képes felelősséget vállani

Amennyiben a gyermek a saját tetteiért képes és tud is felelősséget vállalni, biztosak lehetünk benne, hogy egy állatról is maximálisan gondoskodni fog. Bizonyára tisztában lesz azzal is, hogy a kutya nem egy-két hétig lesz a családban, hanem hosszú évekig, és ameddig ő is otthon él, addig az ő feladata is lesz, hogy törődjön az állattal. Amennyiben a gyermekben ott a felelősség, ideje boldoggá tenni őt egy kis kutyussal, vagy cicussal.

Kapcsolódó cikkek

Az olvasás ösztönzése - A szülő és a gyermek közös olvasása megerősíti a köztük lévő szeretetköteléket

Az olvasás ösztönzése

A gyerek csak akkor fogja szeretni a könyveket, az olvasást, ha otthon azt látja, hogy a szülei is hódolnak ennek a szenvedélynek. A gyerekeknek már egészen kicsi koruktól is olvashatunk, hiszen csak így ültethetjük el benne az olvasás szeretetét. Mutatju

Nehéz döntés - Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll-, de ha a gyermekünk érett rá, miért ne lephetnénk meg egy háziállattal?

Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll

A gyerekek sok esetben könyörögnek a szülőknek valamilyen háziállatért. Annak, hogy a gyermek felkészült egy háziállat fogadására és gondozására, számtalan jele lehet. Mutatjuk is, melyek ezek!

6 időspóroló tipp elfoglalt mamiknak

6 időspóroló tipp elfoglalt mamiknak

Az anyukáknak nagyon összeszedettnek kell lenni, hogy egy napba, minden munka és tevékenység beleférjen. A szervezettség fontos. A cikkel, ebben próbálunk segítséget nyújtani.