Levendulás frissítők nappalra és estére a Spájz Szörp ajánlásával

Az élénk lila színben pompázó levendula illatát mindenki ismeri. Gasztronómiában történő felhasználása viszont csak az elmúlt években szélesedett igazán ki. Intenzív íze miatt sokan nem kedvelik, viszont akik szívesen kísérleteznek vele, biztosan nem bánják meg, mert ez a csodás fűszer szó szerint megillatosítja a tányérunkat és poharainkat. A friss és szárított formában is felhasználható virágával ízesíthetjük például a sütemények tésztáját, illatosíthatunk vele tejet, vagy tejszínt, ha egy rövid ideig egy pár szál frissen szüretelt levendulaszálat áztatunk beléjük, de nem érdemes kihagyni a dzsemekből sem – kiválóan harmonizál az íze az eperrel, vagy a sárgabarackkal –. Sós ételekkel is remekül párosítható, ilyenkor a Provence fűszerkeverék értékes összetevőjeként tudjuk legkönnyebben felhasználni. Egyik legnépszerűbb felhasználási formájában mégsem a tányérokra kerül, hanem inkább poharainkba. Számos háztartás készít belőle ugyanis nyáron szörpöt, amely aztán egész évben jól esik szódával felhúzva.
Levendulás frissítők nappalra és estére a Spájz Szörp ajánlásával

Ha igazán finom és biztos, családi receptúra alapján készült levendula szörpöt kóstolnál, a keszthelyi Spájz Szörp Levendulaszörpjét ajánljuk neked. Ebben biztosan nem fogsz csalódni. Ráadásul, ha szeretnéd, cukormentes változatban is beszerezheted.


Gyors és könnyű levendulás frissítő forró nyári napokra:

Hozzávalók (1 liter frissítőhöz):

· 1 dl Spájz Levendulaszörp / Spájz Cukormentes levendulaszörp

· 8 dl szénsavas / szénsavmentes ásványvíz igény szerint

· 1 dl frissen facsart citromlé

· Díszítéshez: levendula (1-2 szál) citromkarikák, jég


Könnyű alkoholos levendulás koktél laza nyárestékhez:

Hozzávalók (1 pohár koktélhoz):

· 3 cl Spájz Levendulaszörp / Spájz Cukormentes levendulaszörp

· 5 cl jó minőségű vodka

· Fél lime leve

· 3 dl ásványvíz, vagy szóda

· Díszítéshez: mentalevél (2-3 levél), zúzott jég, lime

+1 tipp: ha nincs időd, de jólesne valami levendulás útközben: spritz cukormentes levendulavirág

A Spájz Cukormentes levendulaszörpjéből készült útrakész, 0,33 literes kiszerelésű spritz cukormentes levendulavirág szörpital kortyonként csempészi be a balatoni nyarak hangulatát a dolgos mindennapokba. A természetesen frissítő ízélményt magában rejtő ízletes levendulás ital szerintünk igazán jó hígítási aránnyal készül. Az aludobozos csomagolás pedig lehetővé teszi, hogy bárhol koccintsatok vele, ahol csak jólesik. Arra érdemes odafigyelni, hogy kellemesen hűs legyen, mivel az ízélmény így lesz maximális.


Fotók: pinterest, pexels.com, @spritzbySPÁJZ

Kapcsolódó cikkek

Lelki egészség megőrzése szülőknek

Lelki egészség megőrzése szülőknek

A jelenlegi helyzetben, a legtöbb, amit tehetünk, hogy próbálunk a lehető leghiggadtabban viselkedni. Nagyon nehéz, hiszen a jövő bizonytalanságánál nincs is rosszabb érzés. Azonban, ha kialakítunk egy rutint az életünkben, úgy kicsit könnyebbé tehetjük a

Nehéz döntés - Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll-, de ha a gyermekünk érett rá, miért ne lephetnénk meg egy háziállattal?

Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll

A gyerekek sok esetben könyörögnek a szülőknek valamilyen háziállatért. Annak, hogy a gyermek felkészült egy háziállat fogadására és gondozására, számtalan jele lehet. Mutatjuk is, melyek ezek!

6 ok, hogy megtanítsuk a gyermeket főzni

6 ok, hogy megtanítsuk a gyermeket főzni

A gyermek készségeit és képességeit is fejlesztjük azzal, ha megtanítjuk sütni és főzni. Nem mellesleg, az önálló életre is felkészítjük ezzel.