Így nevelhetsz hosszan virágzó korallvirágot!

A korallvirág nemzetségbe több mint 150 korallvirág faj tartozik, melyek világszerte elterjedtek. Ebből a népes növénynemzetségből több fajjal is találkozhatunk a kertészeti üzletek és a virágboltok kínálatában, ezek közül az egyik legszebb a tömött korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana).
Így nevelhetsz hosszan virágzó korallvirágot!

A tömött korallvirág, egy színpompás virágokkal rendelkező pozsgás növény, mely eredetileg Madagaszkár szigetén őshonos. A kertbe ültethető pozsgásokhoz hasonlóan, remekül képes tárolni a vizet. Húsos levelei a nedvesség megtartására, valamint a csekély párologtatásra szolgálnak.

Így gondozd a korallvirágot!

A korallvirág gondozása nem nehéz, ugyanakkor, ha nem biztosítunk számára elegendő fényt, és elfeledkezünk a rendszeres metszésről valamint tápoldatozásról, közel sem lesz olyan szép a növényünk, mint amilyen lehetne.

Fényhiányos helyen, a korallvirág csúnyán megnyúlik, elveszíti szép kompakt formáját, emiatt mindenképpen napos, világos helyet kell keresnünk számára a lakásban.

Ahogy korábban már említettük a korallvirág leveleiben sokáig képes tárolni a nedvességet, ezért, ha kicsit száraznak tűnik a földje, akkor sem kell megijedni és azonnal nyakába zúdítani egy nagy adag öntözővizet. Elég csak mérsékelten öntözni, a túlöntözést mindenképpen kerüljük!

Két lényeges gondozási feladatot hagytunk a végére, ami elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a korallvirág sok-sok virággal örvendeztessen meg minket. Ezek közül egyik a tápoldatozás, ami nagyon lényeges, mivel a virágzás tápanyag igényes folyamat. A virágzási időszakban emiatt érdemes kéthetente tápoldatozni a korallvirágunkat!

A másik lényeges dolog a metszés és az elszáradt virágok folyamatos eltávolítása. Amikor egy virág elnyílt, azt vágjuk le azonnal a tőről, majd később a virágzási idő után a növény zöld részeit is vágjuk vissza, ezzel elérhetjük, hogy a korallvirág szép bokros formájú maradjon, és később virágokat is hozzon.

A korallvirág újravirágoztatása

A karácsonyi kaktuszhoz valamint a mikulásvirághoz hasonlóan a korallvirág esetében is erősen befolyásolja a virágzást a nappalok hosszának megváltozása, ezt kihasználva tudjuk ismételten virágzásra bírni.

Az újravirágoztatáshoz 6 héten keresztül, minden nap 14 órán át tartsuk sötétben a növényt, takarjuk le, esetleg tegyük egy sötét szekrénybe. A fennmaradó 10 órában, legyen továbbra is világos helyen. Miután megjelentek a bimbók, neveljük tovább a korallvirágot, a megszokott módon, világos helyen.

Bízunk benne, hogy tanácsaink segítségével nálad is sokáig és szépen fog díszíteni ez a színpompás növény. Sikeres szobakertészkedést kívánunk!

Kapcsolódó cikkek

Beszélgetésindító vacsora közben

Beszélgetésindító vacsora közben

A kommunikációnak fontos szerepe van a családi kapcsolatokban. Néhány tippel segítünk, hogyan kezdeményezzünk beszélgetést a gyerekkel.

Nehéz döntés - Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll-, de ha a gyermekünk érett rá, miért ne lephetnénk meg egy háziállattal?

Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll

A gyerekek sok esetben könyörögnek a szülőknek valamilyen háziállatért. Annak, hogy a gyermek felkészült egy háziállat fogadására és gondozására, számtalan jele lehet. Mutatjuk is, melyek ezek!

A gyerekek könnyen megszeretik a zöldséget - 4 tipp, hogy a gyermek megszeresse a zöldségeket – ha egészen kicsi koruktól tartalmazza azokat az étrendje.

4 tipp, hogy a gyermek megszeresse a zöldségeket

A gyerekek gyakran csak fanyalogva tologatják a tányérjukon a zöldségeket, pedig a zöldségek olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek szükségesek a gyermek fejlődéséhez. Mégis, hogyan szerettessük meg a gyermekkel ezeket a táplálékokat? A cikkből kiderüln