Minden anya jobb akar lenni

Az anyaság nem is olyan egyszerű feladat, mint ahogyan azt sokan képzelik. Ez egy 0-24 órás munka, nem lehet félbeszakítani, nem lehet szabadságra menni, nem lehet a gyerekeket két hétre lepasszolni. Azonban, ennek ellenére is, minden anyának önmagával is foglalkoznia kell, hiszen ha nem törődik a testi-lelki egészségével, azaz a háttérbe szorítja azt, akkor a gyermekgondozási képességei is jelentősen csökkennek, nem beszélve arról, hogy a testi és lelki jólét elhanyagolása, jelentősen leredukálja az örömkészséget is, amelyet az anyaság, a gyermek nevelésével összefüggő örömforrások biztosítanak minden anya számára.
Minden anya jobb akar lenni

Az áldott állapot és az állapotos nő feladatai

Miért is jó, ha egy anya minél tovább marad otthon a gyermekével, és miért nem jó, ha nem az az első gondolata szülés után, hogy visszamenjen dolgozni? És egyáltalán, mire szükséges odafigyelnie egy állapotos nőnek? Sokan vélekednek úgy, hogy már a terhesség alatt szabadságolják magukat, azaz legalább az utolsó trimesztertől nem járnak dolgozni. Ennek a döntésnek számtalan előnye van, hiszen otthoni körülmények között mégiscsak jobban oda tudunk figyelni az egészségünkre, márpedig a magzat egészségét nagyon is befolyásolja, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz, mennyi folyadékot iszunk, menyire élünk stresszes életet és mennyire tartjuk be a pihenéssel kapcsolatos tanácsokat. A magzat is akkor érzi magát a legjobban, a pocakban, ha az édesanyja is nyugodtan él és minden tőle telhetőt megtesz az egészsége érdekében. Mint ahogyan a gyermeknek is, a születését követően, egy kiegyensúlyozott édesanyára van szüksége.

Családi magazin cikk közepi banner

Mivel töltse a szabadidejét a kismama?

Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz. Minden olyan dologgal, ami a saját és a magzat egészségének jót tesz. Az egészséges táplálkozás mindenképpen első helyen szerepel. A második helyen a mérsékelt testmozgás áll. Nagyon fontos, hogy ne szigetelődjön el, hanem találkozzon a barátaival, de legalábbis telefonon gyakran beszéljen velük, azaz ne zárja el magát a külvilágtól. Amennyiben az utolsó heteket és hónapokat otthon tölti, és valamiben segítségre szorul, merjen a családtagjaihoz és a barátaihoz fordulni segítségért.

Az elég jó anya fogalma

Tökéletes ember nincs, így tökéletes szülő sem létezik. De az anyaságra már lehet akkor is készülni, amikor valaki még csak áldott állapotban van, illetve még a gyermek fogantatása előtt is. Hiszen a cél az, hogy minél jobb példát mutassunk a gyermekünknek, így már jóval a terhesség előtt le kell szokni a dohányzásról, át kell állni az egészséges étrendre és rendszeresen mozogni kell. Hiszen hogyan tudunk jó példát mutatni a születendő gyermekünknek? Mindenképpen úgy, ha mi is egészségesen élünk, nem dohányzunk, egészséges ételeket veszünk magunkhoz, azaz mindent megteszünk annak érdekében, hogy fenntartsuk az egészségünket. Jó szülők csak akkor leszünk, ha mi is úgy viselkedünk, azt tesszük, amit a gyermekünktől is elvárunk.

Kapcsolódó cikkek

Apa-fia kapcsolat erősítése, avagy mire taníthatja egy apa a fiát

Apa-fia kapcsolat erősítése, avagy mire taníthatja egy apa a fiát

A szülő-gyermek kapcsolat erősítése nagyon fontos. Mint ahogyan a lánygyermek is sok mindent megbeszél az édesanyjával, így az is lényeges, hogy a fiúgyermek bizalommal fordulhasson az édesapjához. A cikkből kiderül, hogy egy jó apa, milyen dolgokra tanít

5 konfliktusmegoldó eszköz a gyerekek kezében

5 konfliktusmegoldó eszköz a gyerekek kezében

A konfliktus haragot szül. A harag pedig nem csak rossz tanácsadó, de még mérgez is. Segítsünk a gyermekünknek elsajátítani a helyes konfliktusmegoldó technikákat, hogy a későbbiekben könnyebb legyen az élete.

A szülő feladata - 4 módszer, hogy megtanítsuk a gyermekünknek azt a szót, köszönöm – hogy alapvető dolgokra megtanítsa a gyermekét.

4 módszer, hogy megtanítsuk a gyermekünknek azt a szót, köszönöm

A gyereknek is meg kell tanulnia azt a szót, hogy köszönöm. Hiszen az életben, szorulhat mások segítségére, s amikor ezt meg is kapja, akkor illik valamilyen módon a háláját ki is fejeznie. Mivel lehet ezt a legegyszerűbben megtenni, mint egy egyszerű szó