Hogyan foglaljuk le a gyereket?

Ha szép az idő, nagy a kísértés, hogy kimozduljunk a szabadba. Különösen a gyerekek élvezik a kintlétet, és gyakran lehetetlen őket hazahívni. Szeretnél velük együtt szórakozni és élvezni a napsütést? Összegyűjtöttünk néhány szabadtéri játékot, melyekkel együtt élvezhetitek a felhőtlen perceket.
Hogyan foglaljuk le a gyereket?

Szabadtéri játékok

Rengeteg szórakoztató játék létezik. A legtöbbjük inkább a mozgásra fókuszál, de vannak olyanok is, amelyek a kis huncutok agytekervényeit fogja megtornáztatni. Ha szerettek versenyezni, annál jobb. Azonban a pihenésről sem szabad megfeledkezni. Helyezkedjetek el kényelmesen a kerti hintán és csak beszélgessetek vagy meséljetek egymásnak történeteket.

Fontos a mozgás

Ami a fizikai tevékenységeket illeti, azokból általában nincs hiány. A gyerekek szeretnek kergetőzni vagy bújócskázni. A mozgás nagyon fontos számukra, mert javítja a koordinációjukat, a motoros készségüket és hatással van a pszichéjükre, illetve az immunitásukra is.

Mozgásos játékok a legkisebbeknek

Kisgyermeked van és most kezdett el járni? Fedezzétek fel együtt a kertetek rejtelmeit, titkait. Lehet, hogy nem tűnik olyan érdekesnek, de hidd el kár lenne kihagyni ezt a kalandot. Virágról virágra járhattok, hangyákat kereshettek a fűben vagy csak gyakorolhatjátok a két lábon való járást.

Mozgásos játékok óvodásoknak és nagyobb gyerekeknek

Amikor a baba már nagyobb lesz, különböző sportokat is kipróbálhattok. Képességeitől függően labdázhattok, tekézhettek vagy akár kergetőzhettek.

Ha a szabadban töltött időt szeretnéd még élvezetesebbé tenni, próbáld ki a buborékfújót. Ez nemcsak a kisebb, hanem a nagyobb gyerekek szórakoztatására is alkalmas. Nagyon népszerű az úgynevezett óriás buborékfújó.

Az iskolások sem maradnak aktivitás nélkül

Emlékszel, amikor kicsi voltál és ugróköteleztél vagy ugróiskolát játszottál? Ezeket a szabadtéri játékokat a saját gyerekeidnek is megmutathatod. Idézd fel a gyermekkori emlékeidet! Különböző akadálypályákat is kitalálhatsz, már magánál az építésnél bevonhatod a gyerkőcöt és együtt építhetitek fel a pályátokat.

Az éles elméknek

Kösd össze a kellemest a hasznossal. Rejts el kincset a kertben és hagyj nyomokat rejtvények formájában, amelyeket a gyerekeknek meg kell fejteniük a kincshez vezető úton.

A gyerekek nemcsak szórakozni fognak, hanem tanulni is. Természetesen a rejtvényeket mindig a gyerekekhez kell igazítani, hogy ne legyenek túl nehezek. Ha kreatívabb dologra vágysz, próbáljátok meg átnézni a kertben található összes növényt és készítsetek saját herbáriumot. A fiúk valószínűleg nem lennének elragadtatva ettől a feladattól, velük sárkányt eregethetsz, repülőgép modellt építhetsz vagy csúzlit készíthetsz.

Ideje pihenni

A szabadban természetesen pihenni is lehet. Lazítsatok a gyerekekkel, üljetek az asztalhoz és játszatok társasjátékokat vagy csak beszélgessetek. Kerti hintán vagy függőágyon remekül fogtok tudni relaxálni.

Kapcsolódó cikkek

A gyermeki lélek sérülékeny - A játékterápia 4 előnye - de egy jó terapeuta segít megoldani a gondokat.

A játékterápia 4 előnye

Néha a gyerekek is kiborulnak. Hiszen annyi negatív történhet a családban, amely mély nyomot hagy a gyermek lelkiállapotán. Ilyenkor segíthet a játékterápia. Mutatjuk, hogyan!

Utazás Harry Potter mágikus világába - Harry Potter stúdió túra - irány London!

Utazás Harry Potter mágikus világába

A Warner Bros Studios minden muglit és filmrajongót elvarázsol. A legújabb attrakció Gringotts varázsbankja

A zenehallgatásnak ezernyi pozitív hatása van - 7 ok, amiért a babáknak is zenét kell hallgatniuk- ezért is kell megszerettetni gyermekünkkel a zenét.

7 ok, amiért a babáknak is zenét kell hallgatniuk

A meseolvasás köztudott, hogy készséget és képességet képes fejleszteni. A zenehallgatásnak is vannak készség - és képességfejlesztő hatásai. Mutatjuk, hogy melyek ezek!