5 benti tevékenység kisebb gyerekekkel

A gyerekek mindig akkor a legnyűgösebbek, amikor odakint esik az eső, és a szülők nem szerveztek semmilyen családi programot, így a négy fal között borzasztóan nehéz különféle szórakoztató programokat kitalálni. A cikkben felsorolt játékok azonban leköthetik a figyelmüket és talán legközelebb nagyobb kedvvel ülnek le velünk játszani, ha eszükbe jut, hogy legutóbb is mennyit mókáztunk az egyszerű, de mégis nagyszerű játékokkal. Ezeket a játékokat mi magunk is könnyedén el tudjuk készíteni.
Kreatív tevékenységek - 5 benti tevékenység kisebb gyerekekkel – esős időre.

1. A finommotoros készségek fejlesztése

Kisebb gyerekeknek nagyszerű móka lehet a következő játék. Csak egy nagyobb, tetővel rendelkező dobozra lesz szükség és néhány zsírkrétára. Anya vagy apa vágjon szabályos lyukakat a doboz tetejére. Akkora lyukat, amelyen könnyedé átfér egy zsírkréta. A gyereknek annyi lesz a feladata, hogy a zsírkrétákat a lyukon keresztül, a dobozba juttassa.

2. Minigolf nagyobbaknak

Ehhez a játékhoz néhány golf, vagy pingpong labdára és egy kartondobozra lesz szükség. A kartondobozra négy nyílást kell készíteni. Akkora nyílásokat, hogy azokon könnyedén beguruljon egy pingpong méretű labda. A nyílások fölé pontszámokat is lehet rögzíteni, hogy az adott gurítás pontosan mennyit is ér. A gyerekeknek egymás után kell gurítaniuk a labdákat. Egy kör akkor ér véget, amikor minden gyerek gurított. Szükség van egy bíróra, aki figyeli, hogy a gurítások szabályosak legyenek, és aki lejegyzi, hogy az adott gyermek, hány pontot is ért el az adott körben.

Családi magazin cikk közepi banner

3. Kreatív tevékenység

Sok gyermek szereti a kreatív tevékenységeket. Ezek nem csak szórakoztatók, de számtalan készséget és képességet is fejlesztenek. A következő játékhoz csak néhány, kicsire felfújt lufira, festékre és rajzlapokra lesz szükség. A gyerekek használhatnak egy-egy adott színű festéket, de keverhetik is a színeket, így annál érdekesebb alkotások születhetnek. A gyerekeknek nincs is más dolguk, mint a felfújt lufikat a festékbe mártani, és különféle figurákat, lenyomatokat készíteni a rajzlapra.

4. Dobálós játék kicsiknek és nagyobbaknak

Ehhez a játékhoz néhány tortaalátétre és egy papírtörlő gurigára lesz szükség. Természetesen egy olyanra, amelyen már nincs papír. A tortaalátét közepét ki kell vágni, hiszen ezeket a kivágott alátéteket fogják a gyerekek a rögzített gurigára dobálni. Itt is beszámozhatjuk az alátéteket, hogy mennyit ér, és aki többet dob egy „meccs” alatt, az a gyermek nyer.

5. Papírdobozból babaszoba és kisautó

Amennyiben mindkét szülő otthon van, úgy közösen is játszhatnak és készíthetnek a lányokkal babaszobát, míg a fiúkkal kisautót. Ezzel órákig el tudnak játszani a gyermekek, miközben hasznosan telik az idő, és újabb élményekkel lesznek gazdagabbak.

Kapcsolódó cikkek

A játékterápia 4 előnye

A játékterápia 4 előnye

Néha a gyerekek is kiborulnak. Hiszen annyi negatív történhet a családban, amely mély nyomot hagy a gyermek lelkiállapotán. Ilyenkor segíthet a játékterápia. Mutatjuk, hogyan!

Milyen módszerekkel segítsük a gyermeket olvasni?

Milyen módszerekkel segítsük a gyermeket olvasni?

Az olvasást nem minden gyermek szereti, de a szülő ezt is megkedveltetheti a gyermekével, hiszen az olvasás során olyan alapműveltségre tehet szert, amelyet soha, senki sem vehet el tőle. Az olvasás nem csak szórakoztat, de fejleszti az agy működését is.

Utazás Harry Potter mágikus világába - Harry Potter stúdió túra - irány London!

Utazás Harry Potter mágikus világába

A Warner Bros Studios minden muglit és filmrajongót elvarázsol. A legújabb attrakció Gringotts varázsbankja