5 benti tevékenység kisebb gyerekekkel

A gyerekek mindig akkor a legnyűgösebbek, amikor odakint esik az eső, és a szülők nem szerveztek semmilyen családi programot, így a négy fal között borzasztóan nehéz különféle szórakoztató programokat kitalálni. A cikkben felsorolt játékok azonban leköthetik a figyelmüket és talán legközelebb nagyobb kedvvel ülnek le velünk játszani, ha eszükbe jut, hogy legutóbb is mennyit mókáztunk az egyszerű, de mégis nagyszerű játékokkal. Ezeket a játékokat mi magunk is könnyedén el tudjuk készíteni.
Kreatív tevékenységek - 5 benti tevékenység kisebb gyerekekkel – esős időre.

1. A finommotoros készségek fejlesztése

Kisebb gyerekeknek nagyszerű móka lehet a következő játék. Csak egy nagyobb, tetővel rendelkező dobozra lesz szükség és néhány zsírkrétára. Anya vagy apa vágjon szabályos lyukakat a doboz tetejére. Akkora lyukat, amelyen könnyedé átfér egy zsírkréta. A gyereknek annyi lesz a feladata, hogy a zsírkrétákat a lyukon keresztül, a dobozba juttassa.

2. Minigolf nagyobbaknak

Ehhez a játékhoz néhány golf, vagy pingpong labdára és egy kartondobozra lesz szükség. A kartondobozra négy nyílást kell készíteni. Akkora nyílásokat, hogy azokon könnyedén beguruljon egy pingpong méretű labda. A nyílások fölé pontszámokat is lehet rögzíteni, hogy az adott gurítás pontosan mennyit is ér. A gyerekeknek egymás után kell gurítaniuk a labdákat. Egy kör akkor ér véget, amikor minden gyerek gurított. Szükség van egy bíróra, aki figyeli, hogy a gurítások szabályosak legyenek, és aki lejegyzi, hogy az adott gyermek, hány pontot is ért el az adott körben.

Családi magazin cikk közepi banner

3. Kreatív tevékenység

Sok gyermek szereti a kreatív tevékenységeket. Ezek nem csak szórakoztatók, de számtalan készséget és képességet is fejlesztenek. A következő játékhoz csak néhány, kicsire felfújt lufira, festékre és rajzlapokra lesz szükség. A gyerekek használhatnak egy-egy adott színű festéket, de keverhetik is a színeket, így annál érdekesebb alkotások születhetnek. A gyerekeknek nincs is más dolguk, mint a felfújt lufikat a festékbe mártani, és különféle figurákat, lenyomatokat készíteni a rajzlapra.

4. Dobálós játék kicsiknek és nagyobbaknak

Ehhez a játékhoz néhány tortaalátétre és egy papírtörlő gurigára lesz szükség. Természetesen egy olyanra, amelyen már nincs papír. A tortaalátét közepét ki kell vágni, hiszen ezeket a kivágott alátéteket fogják a gyerekek a rögzített gurigára dobálni. Itt is beszámozhatjuk az alátéteket, hogy mennyit ér, és aki többet dob egy „meccs” alatt, az a gyermek nyer.

5. Papírdobozból babaszoba és kisautó

Amennyiben mindkét szülő otthon van, úgy közösen is játszhatnak és készíthetnek a lányokkal babaszobát, míg a fiúkkal kisautót. Ezzel órákig el tudnak játszani a gyermekek, miközben hasznosan telik az idő, és újabb élményekkel lesznek gazdagabbak.

Kapcsolódó cikkek

A gyerek is lehet függő - A számítógép függőség 5 figyelmeztető jele- a szülőnek ezt észre kell vennie.

A számítógép függőség 5 figyelmeztető jele

A gyerekek is lehetnek függők. A mai világban legfőképpen a számítógép függőség jellemző rájuk. Nekünk, szülőknek kell észrevennünk a jeleket és nekünk is kell segítő kezet nyújtani.

Minden jóban van valami rossz - Versenyezzen a gyerek, vagy ne? 3 érv és 3 ellenérv – a versenyzés is ilyen lehet a gyermek számára.

Versenyezzen a gyerek, vagy ne? 3 érv és 3 ellenérv

Sok gyermek sportol rendszeresen az iskola mellett. Versenyekre készülnek, izgulnak és díjakat söpörnek be. De jó - e, ha a gyermek a sport miatt, sok mindenből kimarad? Érvek és ellenérvek következnek a versenyzés mellett és ellen.

Utazás Harry Potter mágikus világába

Utazás Harry Potter mágikus világába

A Warner Bros Studios minden muglit és filmrajongót elvarázsol. A legújabb attrakció Gringotts varázsbankja