Otthoni iroda kialakítása: így lesz élvezet a home office

Szeretsz otthon dolgozni? Szükséged lenne egy olyan helyre, ahol könnyedén és nyugodtan tudsz koncentrálni a napi feladatokra? Nehéz például a hálószobában olyan békés sarkot találni, ahol nem zavarnak meg, ahol tényleg arra tudsz figyelni, amire kell. Nem lehetetlen azonban igazán kellemes otthoni irodát kialakítani.
Otthoni iroda kialakítása: így lesz élvezet a home office

Ebben a cikkben olyan ötletekkel szolgálunk, aminek köszönhetően imádni fogod az otthoni munkát.

Iroda a lakásban

Fenntartható irodát kialakítani otthon nem annyira nehéz, de nem is bonyolult folyamat. Fontos azonban, hogy kényelmesen lehessen használni, minden, amire szükség van elférjen rajta.

Az első és legfontosabb, hogy válaszd ki a helyet, mérd le, gondold át, hogy mi és hogyan fér el az adott területen. Így már könnyedén összeállítható egy irodabútor-kombináció, amivel a lakásban tulajdonképpen bármikor jól érezheted magad. Egy megfelelő íróasztalra, kényelmes székre, valamint tároló helyre, lámpára mindenkinek szüksége van. Válassz olyan színeket és árnyalatokat, anyagokat, amelyek passzolnak a lakás, a helyiség többi részéhez. Egy elegáns és összehangolt megjelenés azt eredményezheti, hogy sokkal koncentráltabb tudsz lenni.

Fontos az ergonómia!

Tudjuk, hogy nagyon kényelmes laptoppal a kezedben a kanapén heverészni, ez azonban közel sem tesz jót az egészségednek. Mindenképpen ügyelj arra, hogy a képernyő szemmagasságban legyen, ha kell vegyél hozzá külön billentyűzetet és egeret, helyezd feljebb a gépet, hogy minden a helyén legyen.

Szánj pár percet a testtartásod ellenőrzésére. Ha szeretnéd, hogy javuljon a munkahelyi közérzeted és a termelékenységed, akkor mindenképpen olyan irodai széket válassz, amit minden tekintetben tudsz állítani. Fontos, hogy jól támasszon, ha pedig állítható asztalod van, aminél állva is dolgozhatsz, hosszabb távon talán az a legjobb választás.

Ügyelj a tárolásra!

Nagyon nehéz úgy dolgozni, hogy az íróasztalon folyamatosan rendetlenség van. Nem árt, ha rendszeresen rendet teszünk, esetleg dekoratív dobozokkal egészítjük ki az asztalt. Jó választás továbbá a görgős, fiókos tároló elem, amit a nap végén bárhová át lehet helyezni. Emellett kiváló megoldás a kábelvezető használata, esetleg a töltésre is használható íróasztali lámpa, így még kevesebb vezeték lesz útban.

Jól jön még pár füzet, színes lap, amivel megjelölheted, hogy mit és hova írtál, így még rendszerezettebbnek érezheted a környezetedet és az életedet.

Összegezve

Fontos tehát, hogy az otthon irodába kényelmesen elvonulhass, hogy tényleg nyugodtan tudj dolgozni. Legyen helye a számítógépnek, a plusz kiegészítőknek, akár egy billentyűzetről, akár egy aksiról van szó. A laptop akkumulátorok ára szerencsére nem annyira vészes, hogy igény esetén ne tudjuk azt kicseréltetni. Ezáltal nem kell egy egész asztali számítógépnek helyet biztosítani otthon.

Kapcsolódó cikkek

Lelki egészség megőrzése szülőknek

Lelki egészség megőrzése szülőknek

A jelenlegi helyzetben, a legtöbb, amit tehetünk, hogy próbálunk a lehető leghiggadtabban viselkedni. Nagyon nehéz, hiszen a jövő bizonytalanságánál nincs is rosszabb érzés. Azonban, ha kialakítunk egy rutint az életünkben, úgy kicsit könnyebbé tehetjük a

A békés, nyugodt otthon megteremtése

A békés, nyugodt otthon megteremtése

Egy szépen berendezett otthonban, még a lelki békénket is könnyebben megtalálhatjuk. A gyerekes családokban elsősorban a kényelemre kell törekedni és arra, hogy jól érezzük magunkat az adott lakásban.

2 könnyen termeszthető zöldség, amivel elkezdheted a kertészkedést!

2 könnyen termeszthető zöldség, amivel elkezdheted a kertészkedést!

A galambbegy saláta és a csicsóka is népszerű manapság.