Mire van szükség a téli bőrápoláshoz

A téli időszakban nemcsak a hideg levegő, hanem a központi fűtés, a szél, a hőmérsékletkülönbségek is mind közrejátszanak a száraz bőr kialakulásában. A hosszú hónapok próbára teszik és kimerítik a bőrt, a felső réteg repedezett lesz és csökken az ellenálló képessége is. De vajon mivel akadályozhat meg mindez? Cikkünkben részletesen kifejtjük, hogy mire van szükség a téli bőrápoláshoz!
Mire van szükség a téli bőrápoláshoz

Napi rutin kialakítása

Ebben az időszakban különösen fontos, hogy legyen egy napi bőrápolási rutin, amitől semmi esetre sem térünk el. Fontos, hogy ilyenkor is hidratáljunk, hogy tisztítsuk és regeneráljuk nemcsak az arcbőrt, hanem az egész testünket.

Hidratáljunk naponta!

Télen a zsírosabb és sűrűbb krémek segítségével sokkal jobb eredményt érhetünk el. A könnyű testápolók ilyenkor kiszáríthatják a felsőbb rétegeket, így sokkal durvább lesz az arcunk. Az érzékenyebb területeken érdemes elkerülni az illatosított és tartósítószereket tartalmazó változatokat. A legjobb, ha a testápolót rögtön fürdés után alkalmazzuk, hiszen ilyenkor a felpuhult bőr sokkal könnyebben szívja magába azt. Amennyiben pedig nagyon száraz lenne a bőrünk, mindenképpen ajánlatos naponta többször is kenegetni magunkat. Ez főként a kezünkre igaz, ami szinte mindig kilátszik, főként, ha nem viselünk kesztyűt.

Kerüljük a forró vizet!

Hiába szeretnénk felmelegedni, a forró víz nem tesz jót az ilyenkor amúgy is száraz bőrnek. Télen, ha tehetjük, akkor ne szappant használjunk, hiszen ez tovább ronthatja annak állapotát. Sokkal jobb, ha ilyenkor egy gyors zuhanyt veszünk csak, utána pedig bőségesen hidratáljuk a testünk minden porcikáját.

Használjunk védőkrémet!

A nap télen is ugyanúgy előjön és ugyanúgy káros hatással lehet az arcunkra, ha azt nem látjuk el védelemmel. Az UV-krémeket tehát decemberben se tegyük el, hogy aztán csak nyáron kerüljenek elő újból. Reggelente érdemes legalább 15 faktoros naptejet alkalmazni, főleg, ha sokat tartózkodunk a szabad levegőn. Ne feledkezzünk meg a család legkisebb tagjairól sem, hiszen a gyermekek ugyanúgy ki vannak téve a lehetséges sugárzásnak, mint mi magunk.

Alkalmazzunk Janssen anti-aging termékeket!

A Janssen anti-aging termékek rendkívül hatásosak lehetnek a téli időszakban is. A tisztításra is alkalmas Mild Creamy tisztító, illetve az ehhez passzoló Radian Firming tonic kiváló választás lehet a hűvös hónapokra is. Ha pedig tisztítóhabban gondolkodunk, akkor a Janssen Cosmetics lágy változata remek megoldás lehet. Ne feledkezzünk el továbbá a peelingekről sem, amelyekből szintén számos változat közül válogathatunk. Legyen szó a Skin Refining Enzyme vagy éppen az Intensive Face Scrub termékekről egyaránt, online szinte bármi beszerezhető, ami a téli bőrápoláshoz szükséges.

Összegezve

Sokan megfeledkeznek a megfelelő bőrápolásról, főleg a téli időszakban. Pedig ilyenkor a testünknek jóval nagyobb szüksége van egy kis támogatásra. Mindenképpen érdemes jobban hidratálni magunkat, kerülni a forró vizet és beszerezni pár Janssen anti-aging terméket az egész család számára.

Kapcsolódó cikkek

A kutya nem csak egyszerűen családtag, a gyermeki fejlődést is segíti

A kutya nem csak egyszerűen családtag, a gyermeki fejlődést is segíti

Ha kutya van a családban, akkor ez a gyermeki fejlődésre és egészségre is pozitívan fog hatni.

A családok együtt is mozoghatnak - Fitnesztippek családoknak

Fitnesztippek családoknak

A sport mindenkinek jót tesz. Nem csak a testtel, a lélekkel is csodákat művel. A családoknak javasolható a közös mozgás, nem csak a testi egészség érdekében, hanem a szorosabb családi kötelék kialakítása miatt is.

6 jel, hogy a család stresszes

6 jel, hogy a család stresszes

A stressz, a testet és a lelket is megnyomorítja. Hatását nem pusztán az adott családtag érzékeli, ez a családi kapcsolatokra is kihat.